Istoria Gioel

Istoria Gioel

Elio Svaldi s-a născut în Bedollo di Pine (TN) pe 28 martie 1939. Timp de mai mulți ani a avut funcţia de funcționar municipal. În 1973 a colaborat part-time cu soția lui care începe o nouă activitate: vânzare directă de produse pentru casă.

Mirella Casagranda s-a născut pe 12 octombrie 1943. Începe cu mare curaj să facă vânzări directe în 1973, obţinând imediat rezultate excepţionale. Creşte şi se impune la nivel European ca fiind una dintre cele mai bune agente de vânzări. Soțul Elio Svaldi, la rândul său, a avut prima sa experiență managerială, fapt ce a determinat în 1981 să fie ales de către companie ca director comercial.

Elio Svaldi părăseşte locul de muncă de funcționar public și devine director de vânzări, mai întâi în Italia, apoi în Europa. Compania facturează mai mult de 60 de miliarde de lire pe an, numai în Italia.

În 1995, Elio Svaldi părăsește compania pentru care lucra și intră în nou-înfiinţata companie Gioel, fondată de Alido Venturi un an mai devreme. Alături de el este fiul lui, Marcello Svaldi (1969) proaspăt absolvent în economie și comerț, alături de care începe activitatea de distribuţie în nordul Italiei. Împreună cu ei este şi soția Mirella și în 1997 se alătură un alt fiu, Paolo (1967), care finalizează studiile universitare, cu o diplomă de licență în ingineria de materiale, reuşind să pună în valoare cunoştințele sale în vederea dezvoltării tehnice a produselor Gioel.

Activitatea Gioel va începe imediat crescând continuu, Elio Svaldi având rolul de Președinte al grupului, Marcello Svaldi Director General și Paolo Svaldi Director de Cercetare și Dezvoltare.

Mirella Casagranda este încă foarte activă atât în activitatea comercială cât și în suportul logistic din cadrul companiei.

Marcello Svaldi

“Când întâlneşti o persoană după mult timp şi vezi cât de mult i-au crescut copiii, îţi dai seama că timpul trece foarte repede. Dacă mă gândesc la perioada când s-a născut Gioel şi la evoluţia acestui extraordinar proiect, am impresia că a trecut foarte puţin timp.

Pentru a ține pasul cu piața și cu timpul, trebuie să inovăm, să observăm, să studiem și să încercăm să fim rapizi, curajoşi și prevăzători.

Proiectele trebuie să includă specializări mai puternice, instruire, muncă în echipă, programare, investiții. Cred că în următorii câțiva ani ne vom vedea câștigători pentru că vom şti să dezvoltăm cele mai bune talente din compania noastră, pentru că vom fi capabili de a construi o echipă puternică şi unită pentru programul de dezvoltare al echipei în teritorii.”

Marcello Svaldi

Paolo Svaldi

“În acest deceniu de iniţiative şi proiecte au fost făcute foarte multe, dar bineînţeles ceea ce m-a ţinut cel mai ocupat şi mi-a absorbit cea mai multă energie a fost realizarea noului model G400.

Gioel în 1996 lansa pe piaţă G300, primul sistem de curăţenie complet: aspirator cu filtrare prin apă şi generator de abur.

Între timp pe piaţă începeau să apară şi produse concurente, dar acestea erau ţinute la distanţă prin calitatea, funcţiile şi performanţa Gioel-ului. Încet, se năştea exigenţa pentru a dezvolta un produs mai performant decât cel precedent.

Noul Gioel trebuia:

• Să fie cel mai frumos produs de pe piaţă
• Să filtreze mai bine
• Să igienizeze cel mai bine dintre toate
• Să fie cel mai practic

Rezultatul este un produs pe care zi de zi îl regăsim în mâinile noastre. Ceea ce este frumos, fără nici un dubiu, este certificat prin câştigarea premiului internaţional de “Industrial Design”: “RED DOT”.

Capacitatea de filtrare şi igienizare este certificată de Universitatea şi Institutul de Igienizare şi Sănătate cu rezultate unice şi de o mare importanţă.

Şi apoi G400 este certificat nu doar pentru capacitatea de a igieniza şi a purifica aerul, dar şi cu marca IMQ care ne asigură siguranţa şi conformitatea cu toate standardele internaţionale.

De ce este ecologic? Pentru că elimină produsele chimice și datorită sistemului electronic optimizează consumul de energie electrică.

Ar fi multe de scris şi de vorbit în legătură cu aceste aspecte și am de gând ca în viitorul apropiat să aprofundam aceste probleme.

Vă salut pe toţi.”

Paolo Svaldi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *