Poluarea din casa: adesea mai mare decat cea de afara

Poluarea aerului, din interior, poate sa fie mai mare sau mai nociva decat cea din afara.

Diferite studii stiintifice au demonstrat ca substantele, mai mult sau mai putin volatile, prezente pe peretii din casa sunt o sursa de poluare foarte periculoasa pentru sanatatea locuitorilor casei si chiar pentru vizitatori. Vorbim despre clei, dizolvanti, formaldehide, particule de praf, fum, acizi… dar si despre electromagnetism la aparate electrocasnice, computere si unde radio la WI-FI, telefonie mobila, etc. Care sunt prezente in case, birouri si alte locuri inchise.

Cercetarea a fost condusa de Grupul de Studiu National “Poluarea din interior” de la ISS, care a facut un bilant al situatiei in timpul cercetarii care a avut loc pe 28 mai 2013, cu titlul “Calitatea aerului din interior: situatia actuala nationala si comunitara”. Datele prezentate sunt rezultatul mai multor ani de cercetare a Grupului de Studiu, care a lucrat intotdeauna la imbunatatirea cunostintelor stiintifice pentru dezvoltarea strategiei de control asupra ambientelor in care traim.

In ultimul deceniu, explica in comunicat ISS, tema calitatii aerului din interior a avut intotdeauna mai multa rezonanta, atat pentru aspectele de natura economica, cat si pentru cele de natura igienico-sanitare. Printre cele mai expuse la poluare sunt, printre altele, scoli, birouri publice și private, locuinte, mijloace de transport public și privat, restaurante, cinematografe, teatre, banci, biblioteci, piscine.

Un mod pentru a reduce substantele poluante prezente in aerul din case si birouri este acela de a limita folosirea detergentilor chimici si de a ne indrepta catre ceva mai natural, de a evita folosirea deodorantelor de camera chimice, de a reduce sau evita folosirea cleiurilor si vopselelor chimice (mai ales cele cu dizolvanti), de a limita folosirea aparatelor electrice si electronice, de a nu fuma…

 

Un mare ajutor pentru a rezolva aceasta problema vine de la Gioel cu sistemul lui, care ne permite sa “spalam aerul” si sa eliminam folosirea detergentilor si produselor chimice pentru a ne curata casele. Pentru mai multe informatii CONTACTATI-NE!